Om sidan

UL-buss i Sala

Min hemsida är omfattande och för att det skall vara lättare att veta var man hittar vad följer här en innehållsförteckning för Bussmicke.se.
Jag förser bilderna med publiceringsdatumet som nyckelord vilket man kan söka på i Nya bildgalleriet. Publiceringsdatumen hittar man under Om bildgalleriet och uppdateringar. Håll utkik efter den röda stjärnan i bildgalleriet vilket visar det som är nytt.

»Ett helt nytt bildgalleri är under uppbyggnad och gamla bild- galleriet  uppdateras inte mer. Det nya har bara en bråkdel av alla gamla bilder till en början men kommer att fyllas på vartefter sedan. Jag har begränsat med tid varför det kommer ta lite tid. Ny bildstorlek kommer att bli 1280 istf. 900 som innan. Undantag endast för befintliga jul och påskkort som behåller gammal storlek.
Mi

Några exempel.

» Busshvilan Ett liv som som pensionerad buss kan innefatta allt från att få se världen som husbuss, säkert en givande framtid om man rullat i samma stad under hela sin livstid, eller ett övergivande - att
rosta upp och brytas ned av vädrets makter. Sidan är gjord av en kompis i Botkyrka under 2002(?) och skänktes till mig julen 2003.

» Djur & Natur Det är härligt att vara ute i naturen, Naturbilder finns det att titta på.  

» Fornlämningar. Här finns Runstenar, hällristnigar, fornborgar mm.

» Kollektivtrafikvardag. Vardagen ute i trafiken skildras här.

» Miljöbilder. Bilder från olika platser har jag här.


Om Bussmicke

C2-tåget i Norsborg


» Vem är Bussmicke? Och varför ger man sig på arbetet med att lägga ut bilder på en hemsida? Jag säger som Björn Stråhle: I mitt fall är svaret enkelt: Att dela med mig.

Jag heter Michael Nilsson, kallas Bussmicke. Jag bodde tidigare i Fittja utanför Stockholm men numera i Västerås. Under årens lopp har det blivit en skaplig samling bilder. Jag började fotografera kollektivtrafik på allvar 1991, innan dess mest sporadiskt. Fram till mars 1999 fotograferade jag enbart dia, därefter tog jag både dia och digitala bilder. I mitten av september 2004 tog jag steget och började fotograferara digitalt på heltid.

Jag har varit intresserad av Bussar och Tunnelbanetåg sedan liten grabb. När jag var 5 år satt jag och ritade tunnelbanetåg på ritblock. Mina intressen är järnväg, spårväg, buss och tunnelbanor världen över, med andra ord Kollektivtrafik men även Djur och natur. 2005 började fotografera sjöfart och 2007 även Runstenar. Jag är medlem i några Föreningar och besöker även en del Forum på nätet, foto och trafikrelaterade.

Jag älskar att resa, jag reser gärna mycket i vårt avlånga land och tar bilder. Jag började resa runt i Sverige på allvar 1993. Jag reser gärna utomlands när tillfälle ges.

Kontakta Bussmicke:

Skicka ett mail till mig foto@bussmicke.se


 Sidan skapades 12 juni 2003 och uppdaterades den 29 januari 2021 23:17